schilder behanger decorateur 
  

Gedurende 7 jaar heb ik gewapend met kwast, borstel en spaan menig woning of interieur mogen beschermen of verfraaien. 'Met verve' heb ik deze taken uitgevoerd en ben ik geen uitdaging uit de weg gegaan. Toch bekroop mij het gevoel dat ik ergens een uitdaging miste en dat mijn kennis op gebied van verf en pleisters, verrijkt met het ondernemerschap, opgesloten bleef. Verf en sierpleister fabrikant SPS (www.spsbv.com) heeft de kans geboden mijn ervaring te kunnen gaan gebruiken in de functie van Regional Sales Manager voor de noordelijke en oostelijke provincies. Per 1 oktober stoppen dan ook de werkzaamheden van SAM-interieurafwerking en zal ik met nieuwe energie de weg op gaan om dit mooie en leuke bedrijf te vertegenwoordigen. Graag wil ik iedereen bedanken waarmee ik de afgelopen tijd heb mogen samenwerken, ik kan terugkijken op een waardevolle en plezierige periode! 

Met vriendelijke groet,

Sam Petra

SAM

Gespecialiseerd in binnenschilderwerk maakt SAM het interieur compleet. SAM verzorgd o.m. het plaatsen van behang, glasweefsel of renovlies, schilderen of spuiten van kozijnen/ramen/deuren, trappen, muren en plafonds. Sfeervolle decoratieve afwerkingen als betonlook, stucco, kalkverf en roest effect. Maar ook het plaatsen van plafondlijsten en vloerplinten.

SAM werkt vanuit Bolsward door heel Friesland, soms ook daarbuiten. Met meer dan 35 jaar ervaring aan de kwast en in de techniek en sinds 2014 zelfstandig met passie en plezier!


SCHILDER


 • Renovlies rollen
 • Renovlies strakke lijn
 • IMG20200611120200
 • 20210407_110045
 • 20210407_110206
 • 20210407_142120
 • 20210407_142143


Lakverf:

Binnenschilderwerk is een vak apart. Anders dan buiten hoeft binnen niet gelet te worden op weersinvloeden, maar toch is het onderhouden van de verflaag aan de binnenzijde net zo belangrijk. Vocht (in condensvorm) transporteert zich van binnen naar buiten en kan schade aan de verflaag buiten toebrengen. Daarom is het van belang dat de beglazingskit en de verflaag aan de binnenzijde ook op orde is. 

Andere aspecten bij binnenschilderwerk zijn kras en slijtvastheid, zodat kozijnen en deuren tegen een stootje kunnen, maar ook de glansgraad en vloeiing, die kunnen bijdragen aan de sfeer en beleving van het interieur. Voor elke ondergrond is wel een geschikte toepassing mogelijk. 

Muurverf:

Wanden blijven het langste mooi als er gebruik gemaakt wordt van een schrobvaste muurverf. Dit betekent dat een verontreiniging eenvoudig verwijderd kan worden, zonder dat de muurverf daarbij oplost of een lelijke plek overblijft. 

Een rustig beeld geeft een afwerking met een matte uitstraling, waarbij geen bonte plekken of zgn. rolbanen zichtbaar zijn. Indien nodig (bij sterk strijklicht of donkere kleuren) wordt een tweede verflaag aangebracht. Wanden en plafonds kunnen ook (airless) gespoten worden, waarbij snel en in één arbeidsgang een dekkende laag wordt aangebracht. 

Decoratief:

Naast een afwerking met behang, renovlies of muurverf behoort een afwerking met kalkverf ook tot de mogelijkheden. Door applicatie met blokkwast en/of spons wordt daarbij een sfeervol 'wolkerig' effect verkregen met verschillende kleurschakeringen. Inspiratie hiervoor is te vinden bij Stoopen en Meeus

Een werkelijk unieke afwerking is mogelijk met Oxido waarbij een echt roesteffect gecreëerd word. Dit is mogelijk op allerlei ondergronden zoals wanden, kasten, deuren of bijvoorbeeld een roomdivider. Zie PUURkleur.

Home | Contact


BEHANGER


 • Sam-Onderhoud_by-IMAZZO-1
 • Sam-Onderhoud_by-IMAZZO-4
 • Sam-Onderhoud_by-IMAZZO-6
 • IMG20200924141400
 • 20161118_083619
 • IMAG0460


Glasweefsel:

Op het gebied van glasweefsel zijn er veel dessins mogelijk. Hoewel 'het standaard blokje' nog steeds populair is, wordt er vaker gekozen voor een fijner weefsel of de zgn. Renovlies, die een geheel vlak/glad oppervlak heeft. Met name bij ondergronden die gevoelig zijn voor scheurvorming (zowel in renovatie als bij nieuwbouw) zijn deze vliessoorten bij uitstek geschikt. 

Renovlies:

Renovlies is geschikt om op een 'behangklaar' gemaakte ondergrond geplaatst te worden. Na een zorgvuldige voorbereiding van stofarm schuren en bijpleisteren wordt de renovlies nagenoeg naadloos aangebracht en in de gewenste kleur overgeschilderd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een schrobvaste muurverf met een fraaie matte uitstraling en een glasvlies kwaliteit met uitstekende scheuroverbruggende eigenschappen.

Systexx is een merk van de toonaangevende Duitse fabrikant Vitrolan en bied een uitgebreide collectie weefsels in allerlei dessins en kwaliteiten. De renovlies die SAM bij voorkeur gebruikt is Fleece V22. Deze kwaliteit is voorgepigmenteerd en voorgelijmd, wat inhoud dat op de achterzijde van het weefsel een droge lijm aangebracht is die geactiveerd wordt met behulp van een speciale waterbak, waarna de weefsel op de wand geplaatst kan worden. Doordat het weefsel reeds is gepigmenteerd (voor-geschilderd) kan het veelal in 1 laag worden afgewerkt.  Meer informatie? zie: 'gladde wand' (download brochure). 

Wandbekleding:

Een mooie accentwand met behang kan de sfeer bepalen in huis. Door de huidige print- en druk technieken zijn de mogelijkheden onbeperkt. SAM heeft uitgebreide ervaring met verschillende behangsoorten, van Airtex tot fotobehang. Uitgebreide collecties zijn te vinden bij EijffingerBN Wallcovering en Rasch

Home | Contact


DECORATEUR

 

 • Istinto
 • Istinto compleet
 • Istinto detail
 • 20190312_135523
 • 20190312_144751
 • 20170224_133345_1


Betonlook:

StucDeco is een slijtvaste reinigbare pleisterlaag en wordt toegepast op muren en vloeren. Het is een dunne laag kalk met pigment (kleurstof) dat door een uniek proces versteent. Afhankelijk van de methode van verwerken en kleuring kan met StucDeco een authentieke tadelakt look of Beton Ciré verkregen worden maar ook een strakke betonlook behoort tot de mogelijkheden. De afwerking is slijt- en stootvast, onderhoudsarm en goed reinigbaar. StucDeco wordt veel toegepast in badkamers en keukens. 

Stucco:

Brander Stucco geeft een Italiaans marmer effect en is geschikt voor wanden en plafonds. Het is in 3 varianten verkrijgbaar; Stucco glad, een klassieke uitstraling van marmer met een spiegelglad oppervlak, de Stucco Matt met een matte fluweelzachte uitstraling in sterke kleurschakeringen en Stucco Beton, een betonlook effect met een natuurlijke en robuuste uitstraling. (Volg de links voor kleurenkaarten).


Italiaans pleisterwerk:

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden op gebied van decoratieve technieken. Zeer exclusieve afwerkingen worden aangeboden door o.m. de Italiaanse Giorgio Graesan & Friends. Deze fabrikant levert een uitgebreide collectie en staat bekend om het gebruik van natuurlijke en innovatie producten. Een impressie is te vinden bij PUURKleur.


Meer weten? SAM beantwoord het graag!


Home | Contact 
E-mailen
Bellen